206 – Joan Manel Serrat

36 – Joan Manel Serrat – Paraules d’amor

Joan Manuel Serrat i Teresa (Barcelona, 27 de desembre de 1943), reconegut artísticament com a Joan Manuel Serrat, és un dels cantautors i músics catalans més populars. Es tracta d’una de les figures més destacades de la cançó moderna tant en llengua catalana com castellana. La seva obra conté influències d’altres poetes com Mario Benedetti, Antonio Machado, Miguel Hernández, Rafael Alberti, Federico García Lorca, Pablo Neruda o León Felipe; així com de gèneres diversos com el folclore català, la copla andalusa, el tango, el bolero i del cançoner popular de l’Amèrica Llatina, amb versions de cançons de Violeta Parra i Víctor Jara. És un dels pioners de la Nova Cançó catalana. Joan Manuel Serrat és conegut també amb els sobrenoms d’El noi del Poble-sec (el seu barri natal) i el Nano a l’Argentina.

Paraules d’amor (Eastmancolor – Pan.) és una pel·lícula dirigida per Pedro Lazaga de l’any 1972. Té una durada de 96 minuts, el guió de la pel·lícula va ser escrit per Manual Rojas, la música en mans d’Antoni Parera, el muntatge de Teresa Alcocer, els intèrprets Joan Manuel Serrat, Serena Vergano, Cristina Galbó, Emilio Gutiérrez Caba, María José Goyanes, Manuel Galiana i Romy. Una producció de Balcázar PC. La pel·lícula tracta de la típica història d’amor a tres bandes: el protagonista estima una noia, però n’hi ha una altra que l’estima a ell.

Va ser el debut de Serrat en el cinema, el primer dels tres intents fracassats de buscar alternatives a la seva condició d’estrella de la cançó. Protagonitza un melodrama romàntic influenciat pel cinema italià.

Anuncis