184 – Abba

26 – ABBA – Mamma Mia

ABBA (ᗅᗺᗷᗅ®) fou un grup suec de música pop format per Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog i Anni-Frid Lyngstad (Frida). El nom «ABBA» és un acrònim format per les primeres lletres del nom de cada membre (Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid).

El quartet es va formar a Estocolm el 1972, però només van aconseguir fama internacional en triomfar al Festival de la Cançó d’Eurovisió 1974.

ABBA va ser el primer grup pop europeu a experimentar l’èxit en països de parla anglesa fora d’Europa, principalment Austràlia, Nova Zelanda, Sud-àfrica, Canadà i en menor mesura Estats Units. No obstant això, al capdamunt de la seva popularitat, ambdós matrimonis es van dissoldre i aquests canvis es van reflectir en la seva música, en escriure lletres més profundes amb un estil musical diferent. L’agrupació va experimentar un declivi comercial i finalment van decidir separar-se, de manera que al desembre de 1982 van realitzar la seva última aparició com a ABBA.

Mamma Mia! és una pel·lícula musical del 2008 basada en diverses cançons del grup ABBA. Està dirigida per Phyllida Lloyd i escrita per Benny Andersson i Björn Ulvaeus. El guió es basa en el musical creat per Catherine Johnson.
El títol es basa en el de la cançó d’ABBA del 1975 Mamma Mia. La pel·lícula va ser produïda per Universal Studios i la companyia de Tom Hanks Playtone i Littlestar. Es va estrenar el 3 de juliol a Grècia i el 18 de juliol als Estats Units.[2]
Meryl Streep n’és l’actriu principal, en el paper de Donna Sheridan, i també hi actuen Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård i Amanda Seyfried.

Anuncis